Living in a world on fire

Ikväll beger jag mig till min pojkvän i Socklot. Skall packa lite pick och pack och bara invänta bussens avgång. Vi har ett halvår imorgon, helt otroligt vad tiden går snabbt!
 
 
 
 

Yesterday

Igår hade jag inget annat vettigt för mig så jag följde med Toves fotbollslag till Närpes som åskådare. Det blev en förlust annars så det är ingenting att snacka om. Kom hem en 23 tiden och redan 23:08 hade jag dragit på mig träningskläderna för en joggingtur. Hade ju inte samvete för att gå och ta natten direkt då jag i bussen hade ätit massor av chips. 
Vädret var perfekt. Lätt bris av vind, mörkt ute och det doftade ju bara för underbart, sådär som det brukar göra efter att det har regnat en hel dag. Jag trodde att det skulle blir en lugn joggingtur, men icke.
 
Den började med att jag såg en stor groda hoppandest över grusvägen så då gick tankarna vilda och man började inbillade sig att alla stenar på grusvägen var äckliga grodor. En stund senare blev man joggandes med tanken ''Vad helsike är det där?''. Då jag kom närmare hörde man och såg man att det var en lagom fet ilsken katt som var redo för att gå till attack. Sparkade lite småsten med ena foten och katten försvann med ljusets hastighet. Den var inte så tuff som den såg ut trots allt. Då jag sen hade 1 kilometer kvar av min joggingtur stötte jag på 4 massmördare. Okej kanske inte men de pratade finska och såg allmänt farliga ut så sprang hårt som attan för att undgå konflikter.
Kom hem. Duschade. Sov som en stock resten av natten. 
 
 

Helgen

Massiv bloggning javisst!
Helgen som passerade var riktigt bra. Fredagen bestod av cykelorientering med mor och far. Tror det blev en 27,5 kilometer ungefär. Lördagen bestod av strandbesök med mina kära vänner och sen lite roande i Jeppis. Tog oplanerat natten i Socklot. Söndagen spenderades lite överallt i Nykarleby och Purmo området med min pojkvän, Sofia, Rågård och Knutti. Sen väl hemma hos Axels igen blev det mys, bad och film. 
 
 
Idag regnar det. Dagen kan då spenderas inomhus med samvete. Var en vända till biblioteket också så ikväll ska jag sitta med näsan i boken. Nånej. Satt också ivrigt och hoppadest på att mina ifolorbilder skulle ha kommit idag men icke. 
 
 
 

Block one way, I'll find another

Vaknade upp på lördagen ensam då Axel hade kilat iväg till jobbet. För att förkorta väntetiden begav jag mig iväg till villan med Sofie och Thomas. Då axel hade jobbat färdigt kom han dit och hämtade mig.
På kvällen for vi iväg med Conny till Freds i Jeppo. Där åt vi pizza och koppade en hel del. Tanken var ju att vi bara skulle vara runt 6 till 8 personer som vi var i början men så blev det ju inte. Allt fler okända och kända ansikten droppade in. Det hände rätt så mycket den kvällen men det är nog inget som borde skrivas här.
Söndagen tog vi det lungt och var lyckliga tillsammans. Spenderade några timmar i Axels verkstad och tog ett varmt bad efteråt. Sen åt vi massivt med glass och godis like always. 
 
Idag har jag jobbat. Det fanns inte så mycket att göra så det blev en hel del städning av hyllorna.
Endast 3 arbetsdagar kvar och sen är jag fri som en fågel igen. Den känslan. Hoppas ju verkligen på att det inte bara blir slaskväder då dehär sista veckorna innan gymnasie tiden börjar.. 
Idag har jag också avklarat en 8 kms joggingtur i stormen. Den tog exakt en timme. Stretchade och gjorde sen 50 situps (30 + 10 + 10) 
 
 
 

Tid över till bloggning

Har haft fullspäckad vecka med massa av roligheter och nu är det äntligen helg!
(Förästen, är det bara min mamma som påstår att fredagar inte hör till helger?)
För mig har alltid en helg varit tre dagar och så kommer det att förbli.
 
Wellwell, var ska jag börja?
Jag har jobbat på Smarket. Plockat varor i hyllorna och torkat damm och sådär. Jag cyklar dessutom då mopeden är sönder så åtminstone 10 km har jag varenda dag vilket känns helt okej.
I onsdast föreslog Kamis åt mig att hon skulle laga kokosbollar om jag kom över, frestelsen blev för stor och vädret var ju hur bra som helst så det var bara att sätta sig på cykel och trampa efter jobbet. Där åt vi världens godaste bollar, lackade naglarna, tittade film och bara pratade. Sen mot kvällen trampade jag hemåt. Cyklade runt 21-22km den dagen. Duktit.
 
Efter torsdagens jobb kom mamma med Tove efter mig så for vi in till Vasa. Mötte upp Tina där och då var jakten igång. Det blev mycket gående då vår plan var att hitta 4 klänningar till ett bröllop som vi ska på i Augusti. Hade väldigt värkande fötter efter stadsvisiten men känner mig jätte nöjd med min nya fina vita jag kom hem med! Love it! Skor fattas ännu så det blir att kila in ännu en gång då kanske nästa vecka.
 
 
Ikväll kommer älskling över och då drar vi hela familjen + Axel (och kanske Simon) på Kajs föreställning i UF lokalen. Förväntningarna är höga. Axel har jobb imorgon och måste därför hem till kvällen men jag tänker hålla honom sällskap och följa med :) 
 
 
 

I'm gonna marry him one day

Hello peeps!
Jag stormtrivs på Smarket. Det går kvickt då det alltid finns nya arbetsuppgifter åt en. Torra varor skötte jag och Johanna.H om igår och alla möjliga mjölkprodukter och frysvaror idag. 
Ny arbetsdag imorgon.
 
 
 

Don't you know you're beautiful?

For ju till älskling i fredast, ingen buss gick från Vörå så steg på en som gick från oravais istället.
Helgen har varit hur mysig som helst! Axel beställde 4 olika pizzor från en pizzaria och for sen efter dom på moped. Under den tiden han var borta städade jag i bastun. Efter att vi hade varit i bastun och hade pizza i magen blev det varmt bad i badkarlet. För att mysa till det hade vi tända ljus på badkars kanten hihi. Somnade direkt jag la mig på sängen och sov hur bra som helst. Vaknade 7 tiden på lördags mornen, somnade om med tanke på klockan. Då klockan tickat vidare steg vi upp runt 11 , åt brunch och drog iväg på tractorpullingen i Kalajoki. Ganska lika som i Härmä, bara vädret som var sämre. Lyckades ju dra på mig en förbaskad snuva!..
Efter pullingen gjorde vi varm oboy och drack det i badkaret.
Söndagen tog vi det lungt. Vi var en sväng till villan efter ett lass björk ved och sen på gården fick jag svetsa lite skrot tillsammans med älskling. Gjorde alla möjliga nybörjar fel men intressant var det ändå ;) 
 
 

Fuck yeah

2 veckor jobb avklarat. Känns skönt att lite pengar kommer att rulla in på kontot.
Skönt också då det är slut på allt för tidiga mornar och att behöva ha sjuk rygg hela tiden.
Dock kommer jag sakna mina härliga och kostiga arbetskamrater. I'm gonna miss you guys!
 
 

We are the crazy people

Det är bara att inse fakta att min bloggning suger. 
 
Nåväl, jag har inte haft så mycket att berätta. Jobbat och åter jobbat. Besökt min brother from another mother som kom hem från Tampere efter olyckan. Kamis har varit här någon vända på våldgästning och att jag har sovit denna vecka på en bäddsoffa i vardagsrummet då Tina tog över mitt rum för en vecka eller två. Känner mig lite som en uteliggare. Nånä.
 
Idag har jag mest bara tittat film och gjort en pannkaka. Sista arbetsdagen i Lillkyro imorgon, hallelujah! Men fri är jag inte riktigt ännu. Tills på måndag skall jag under helgen samlat på mig nya arbetskrafter till en ny arbetsplats. Denna gång på Smarket i 2 veckor. Jag som annars är en superduper frusen människa av mig kommer att dö bland kyldiskarna. 
 
 

Förra veckans söndag

 
 

A story in her eyes

Ursäkta nedtrappningen av bloggningen, men vem har tid med sånt under vörådags veckan? 

Nåväl har kämpat och slitit i Lillkyro hela förra veckan. Jobbat från kl 6 på morgonen, kommit hem runt 12-13 tiden, somnat, ätit, tagit natten. Så har de dagarna följt varandra. Torsdags kvällen körde jag dock iväg till oravais för att umgås lite med Angelica, Sandra och Lovisa. Drog en sväng till Angelicas villa och där åt vi hennes hemlagade punchbollar.
 
Helgen var kanon! På fredagen var det maxmodansen som gällde, riktigt bra kväll med tjejjerna. Var lite busiga och olagliga, dansade lite mogendans och umgicks med lite blandat folk. Axel var med sina kamrater den kvällen men kom ändå körandes hem till mig till natten. Mysigt med nattsällskap♥

Glada före maxmodans

Lördagen sov vi bort, fixade en slarvig bruch måltid, tittade nyaste wallander filmen och sen cyklade vi in till centrum på en glass och kollade läget där. Kom hem mot kvällen och gick i duschen och gjorde oss klara inför Vörådansen vid Storberget. Angelica och Hanna kom hit tållandest före och sen drog vi fyra + Tina iväg till West på förfest. Hann inte vara där särskilt länge då folket ganska snart skulle vidare till berget. Vörådansen var kanske ändå inte lika bra som maxmodansen? Nåväl, känner mig ändå nöjd då man fick medtvingad Axel på att dansa en vals med mig, hihi♥
 
På söndagen steg vi och Tina upp 8, åt frukost och sen iväg mot Ala härmä. SM Tractorpulling. Efter 7 roliga timmar i solen kom vi tillbaka hem. Sov bort resten av timmarna med Axel innan han for hem runt 21 tiden. Bilder från söndagen kommer i ett annat inlägg. 
 

Hos Hänäbänänä


Lackat naglarna och ätit god kladdkaka.
Det har blivit en slags rutin då vi är hos varandra..

Not afraid to close my eyes

Har en poet och sneakfotare till pojkvän ;) nånej, tack älskling för bloggningen! 
Har själv inte orkat ta tag i bloggen de senaste dagarna med tanke på fullspäckat schema. 
 
För två dagar sedan.
Steg upp 5:00 och satt på till Lillkyro med mamma. Man har tidiga arbetsdagar som jordgubbsplockare minsan. Arbetsdagen började bra, träffade nya människor och gnatade på med både min finska och engelska. Vilket språkbad! 5 timmar efteråt åkte jag hem, åt mat och gick ligg. Sov 2-3 timmar tills älskling ringde och sade han var i Vörå. Tog inte länge innan han stod på trappan. Pussade lite på honom och sen drog vi iväg ut på en cykeltur kombinerad med en picknick. Vi hade med oss tilltugg och hade redan planerat ut var vi skulle ta picknicken. Där hade vi det bra på en filt på gräset, 5 månaders dagen till ära :) Många kilometer senare kom vi hem igen och lade oss på sängen och sov bort sisådär 3 timmar. Sen körde han hem.
Jag älskar dig!

Gammal bild men var ju bara för söt!